Cum impachetezi un cadou - 3 Secrete pentru un rezultat perfectDe cate ori nu te-ai enervat incercand sa impachetezi un cadou? Hartia se rupe, funda nu iese bine, ai pus prea mult scotch si rezultatul finalul este unul dezastros. Insa, daca urmezi cativa pasi simpli, vei observa ca impachetarea unui cadou poate fi destul de distractiva!


Primul pas este sa te asiguri ca ai toate materialele necesare care iti sunt folositoare pentru impachetare:  hartie, scotch, foarfeca, fundida, panglica etc.

 

Secret #1: Gaseste o cutie in care sa pui cadoul.

Pasi pentru impachetare:

1.    Dupa ce ai ales hartia potrivita, primul pas este de a o masura corect pentru a se potrivi dimensiunii cutiei in care se afla cadoul – urmareste atat latimea cutiei cat si inaltimea. Aseaza cutia pe hartie si trage hartia in sus pana cand treci putin de jumatatea distantiei de la capatul cutiei. 

 2.    O modalitate simpla de a masura hartia pentru latimea cutiei este sa asezi cutia pe latime si sa o “rostogolesti” pe toate cele 4 parti pe toata lungimea hartiei.

 3.    Dupa ce ai realizat toate masuratorile, poti taia hartia.

Secret #2: Foloseste o foarfeca foarte ascutita pentru a putea taia tinand-o usor deschisa, pentru a obtine o taietara a hartiei cat mai curata.

4.    Apoi, taiati capetele. Nu va doriti capetele sa fie prea lungi, cu toate ca vor fi indoite inauntru. Este mult mai usor sa taiati acum, decat dupa ce ati lipit unele parti din hartie cu scotch.

 5.    Asezati cutia pe hartie cu capatul care se deschide in jos, astfel incat lipitura sa fie pe fund. Centrati cutia si trageti marginile hartiei de impachetat pe rand.

 6.    Lipiti cu scotch pe centru hartia de cutia de cadou.

 7.    Indoiti marginea hartiei de impachetat care vine deasupra celei pe care ati lipit-o de cutie. Apoi trageti-o deasupra pentru a o intinde corect.

 8.    Lipiti cu scotch pe centru. Secret #3: Utilizati intotdeauna scotch transparent subtire pentru ca lipitura sa fie cat mai putin vizibila.


Acum trebuie sa lipiti lateralele.

 9.    Pozitioneaza laterala cutiei care trebuie impachetata catre tine. Indoaie ambele capete ale lateralelor hartiei spre centru si astfel  partile de sus si de jos ale hartiei vor deveni triunghiulare.

 10.    Indoiti partile de sus si de jos ale hartiei si lipiti-le de cutie, rand pe rand. Mai intai indoiti partea de jos si lipiti-o de cutie. Apoi indoiti si partea superioara a hartiei (ii puteti indoi usor marginea pentru un aspect cat mai ingrijit) si lipiti-o cu scotch.

11.    Apoi intoarceti cutia si repetati procesul si pentru ultima laterala neimpachetata a cutiei.

12.    La final puteti adauga si o panglica sau o fundida cadoului.